Pro Tools
•Register a festival or a film
Submit film to festivals Promote for free or with Promo Packages

FILMFESTIVALS | 24/7 world wide coverage

Welcome !

Enjoy the best of both worlds: Film & Festival News, exploring the best of the film festivals community.  

Launched in 1995, relentlessly connecting films to festivals, documenting and promoting festivals worldwide.

A brand new website will soon be available. Covid-19 is not helping, stay safe meanwhile.

For collaboration, editorial contributions, or publicity, please send us an email here

Connexion utilisateur

|ENGLISH VERSION|

RSS Feeds 

Martin Scorsese Masterclass in Cannes

 

Filmfestivals.com services and offers

 

Editor


Established 1995 filmfestivals.com serves and documents relentless the festivals community, offering 92.000 articles of news, free blog profiles and functions to enable festival matchmaking with filmmakers.

THE NEWSLETTER REACHES 199 000 FILM PROFESSIONALS EACH WEEK   (december 2020) .

Share your news with us at press@filmfestivals.com to be featured.  SUBSCRIBE to the e-newsletter.  
FOLLOW ME ON THE SOCIAL NETWORKS:              

MEET YOUR EDITOR Bruno Chatelin - Check some of his interviews. Board Member of many filmfestivals and regular partner of a few key film events such as Cannes Market, AFM, Venice Production Bridge, Tallinn Industry and Festival...Check our recent partners.  

The news in French I English This content and related intellectual property cannot be reproduced without prior consent.


feed

Le jury de Gerardmer sera présidé par Enki Bilal

La 19e édition du Festival International du Film Fantastique de Gérardmer se tiendra :du mercredi 25 janvier au dimanche 29 janvier 2012
Le festival rendra hommage au comédien américain : RON PERLMAN. Son prix lui sera remis par Jean-Jacques annaud. FRANCIS FORD COPPOLA offrira aux festivaliers son tout nouveau film: TWIXT.

LE JURY LONGS MÉTRAGES 2012
Le Jury Longs Métrages de la dix-neuvième édition du Festival International du Film Fantastique de Gérardmer sera présidé par l’auteur, dessinateur, réalisateur et scénariste français : ENKI BILAL, Président
« A Gérardmer, surtout bien ouvrir les yeux au détour du moindre flocon,
vingt-quatre images/seconde sur vingt-quatre. »
Enki BILAL
Bibliographie sélective
1980 LA FOIRE AUX IMMORTELS
1984 PARTIE DE CHASSE
1986 LE FEMME PIÈGE
1992 FROID ÉQUATEUR
1998 LE SOMMEIL DU MONSTRE
2003 32 DÉCEMBRE
2005 LA FOIRE AUX IMMORTELS
LA TRILOGIE NIKOPOL
CŒURS SANGLANTS ET AUTRES FAITS DIVERS
2006 LA CROISIÈRE DES OUBLIÉS
LA VILLE QUI N’EXISTAIT PAS
LE VAISSEAU DE PIERRE
LES PHALANGES DE L’ORDRE NOIR
PARTIE DE CHASSE
FINS DE SIÈCLE
HORS JEU
NOUVEL ÉTAT DES STOCKS
2007 RENDEZ-VOUS À PARIS
QUATRE
L’ÉTOILE OUBLIÉE DE LAURIE BLOOM LOS ANGELES, 1984
MONSTRE
LÉGENDES D’AUJOURD’HUI
2008 RE-NAISSANCE
2009 UN SIÈCLE D’AMOUR
ANIMAL’Z
2011 JULIA & ROEM
Filmographie
1989 BUNKER PALACE HOTEL
1997 TYKHO MOON
2004 IMMORTEL (AD VITAM)
Enki BILAL sera entouré des personnalités suivantes :


Vincent DESAGNAT
Comédien
Filmographie sélective
2003 LA BEUZE de François Desagnat & Thomas Sorriaux
2004 LE CARTON de Charles Nemes
LES 11 COMMANDEMENTS de François Desagnat & Thomas Sorriaux
2006 LES ARISTOS de Charlotte de Turckeim
INCONTROLABLE de Raffy Shart
2008 LES DENTS DE LA NUIT de Vincent Lobelle & Stephen Cafiero
15 ANS ET DEMI de François Desagnat & Thomas Sorriaux
2009 LASCARS d’Albert Pereira-Lazaro & Emmanuel Klotz
CYPRIEN de David Charhon
2010 FATAL de Michaël Youn
2011 AU BISTROT DU COIN de Charles Nemes


Jalil LESPERT
Comédien et réalisateur
Filmographie sélective, en tant que comédien
1998 UN DÉRANGEMENT CONSIDÉRABLE de Bernard Stora
1999 RESSOURCES HUMAINES de Laurent Cantet
2001 VIVRE ME TUE de Jean-Pierre Sinapi
2003 PAS SUR LA BOUCHE d’Alain Resnais
2004 LE PETIT LIEUTENANT de Xavier Beauvois
VIRGIL de Mabrouk El Mechri
LE PROMENEUR DU CHAMP DE MARS de Robert Guédiguian
2005 NE LE DIS À PERSONNE de Guillaume Canet
2010 CHEZ GINO de Samuel Benchetrit
2011 LOVE AND BRUISES de Lou Ye
En tant que réalisateur
2007 24 MESURES
2011 DES VENTS CONTRAIRES

Tonie MARSHALL
Réalisatrice, comédienne et scénariste
Filmographie sélective, en tant que réalisatrice et scénariste
1994 PAS TRÀÈS CATHOLIQUE
1996 ENFANTS DE SALAUD
1999 VÉNUS BEAUTÉ (INSTITUT)
2003 FRANCE BOUTIQUE
Filmographie sélective, en tant que comédienne
2002 UNE PURE COÏNCIDENCE de Romain Goupil
2008 MUSÉE HAUT, MUSÉE BAS de Jean-Michel Ribes
2011 HH, HITLER À HOLLYWOOD de Frédéric Sojcher

Agnès MERLET
Réalisatrice
Filmographie
1993 LE FILS DU REQUIN
1997 ARTEMISIA
2008 DOROTHY
2011 HIDEAWAYS

Dominique PINON
Comédien
Filmographie sélective
1981 DIVA de Jean-Jacques Beineix
1983 LA LUNE DANS LE CANIVEAU de Jean-Jacques Beineix
1988 FRANTIC de Roman Polanski
1991 DELICATESSEN de Marc Caro & Jean-Pierre Jeunet
1995 LA CITÉ DES ENFANTS PERDUS de Marc Caro & Jean-Pierre Jeunet
1997 ALIEN, LA RÉSURRECTION de Jean-Pierre Jeunet
2001 LE FABULEUX DESTIN D’AMÉLIE POULAIN de Jean-Pierre Jeunet
2005 UN LONG DIMANCHE DE FIANCAILLES de Jean-Pierre Jeunet
2008 CRIMES À OXFORD d’Alex de la Iglesia
DANTE 01 de Marc Caro
2009 MICMACS À TIRE-LARIGOT de Jean-Pierre Jeunet
2012 L’ORPHELINE AVEC EN PLUS UN BRAS EN MOINS de Jacques Richard

Joann SFAR
Dessinateur et réalisateur
Bibliographie sélective
1997-2008 SÉRIE DONJON
1999-2004 PETIT VAMPIRE
1999-2001 MERLIN
2000-2005 GRAND VAMPIRE
2002-2009 SOCRATE, LE DEMI-CHIEN
2002-2011 LE CHAT DU RABBIN
2003 LA FILLE DU PROFESSEUR
2005-2007 KLEZMER
2005 PASCIN
2007 LE BESTIAIRE AMOUREUX
2007-2008 LES CARNETS DE JOANN SFAR
2011 LES LUMIÈRES DE LA FRANCE
Filmographie sélective, en tant que réalisateur
-2010 GAINSBOURG (VIE HÉROÏQUE)
2011 LE CHAT DU RABBIN

Tomer SISLEY
Comédien
Filmographie sélective
2005 VIRGIL de Mabrouk El Mechri
2007 TRUANDS de Frédéric Schoendoerffer
2008 LARGO WINCH de Jérôme Salle
2011 NUIT BLANCHE de Frédéric Jardin
LARGO WINCH II de Jérôme SalleEXTRÊME
L’image cinématographique est

Links

The Bulletin Board

> The Bulletin Board Blog
> Partner festivals calling now
> Call for Entry Channel
> Film Showcase
>
 The Best for Fests

Meet our Fest Partners 

Following News

Interview for Roger Corman documentary The Pope of Pop Cinema

With Roger Corman, Myriam Brough and Bertrand Tessier

Interview with AFM Director

 

Interview with Cannes Marche du Film Director

 

Interview Red Carpet King Richard Will SMITH

 

Filmfestivals.com dailies live coverage from

> Live from India 
> Live from LA
Beyond Borders
> Locarno
> Toronto
> Venice
> San Sebastian

> AFM
> Tallinn Black Nights 
> Red Sea International Film Festival

> Palm Springs Film Festival
> Kustendorf
> Rotterdam
> Sundance
Santa Barbara Film Festival SBIFF
> Berlin / EFM 
> Fantasporto
Amdocs
Houston WorldFest 
Cannes / Marche du Film 

 

 

Useful links for the indies:

Big files transfer
> Celebrities / Headlines / News / Gossip
> Clients References
> Crowd Funding
> Deals

> Festivals Trailers Park
> Film Commissions 
> Film Schools
> Financing
> Independent Filmmaking
> Motion Picture Companies and Studios
> Movie Sites
> Movie Theatre Programs
> Music/Soundtracks 
> Posters and Collectibles
> Professional Resources
> Screenwriting
> Search Engines
> Self Distribution
> Search sites – Entertainment
> Short film
> Streaming Solutions
> Submit to festivals
> Videos, DVDs
> Web Magazines and TV

 

> Other resources

+ SUBSCRIBE to the weekly Newsletter
+ Connecting film to fest: Marketing & Promotion
Special offers and discounts
Festival Waiver service
 

Images de l'utilisateur

About Editor

Chatelin Bruno
(Filmfestivals.com)

The Editor's blog

Bruno Chatelin Interviewed

Be sure to update your festival listing and feed your profile to enjoy the promotion to our network and audience of 350.000.     

Follow me on Facebook
Follow me on Twitter
Follow me on Instagram
Follow me on Youtube

  


paris

France



View my profile
Send me a message

User links

gersbach.net